• Home
  • Nieuws
  • Toekomst van grandcafé in Kelpen-Oler veiliggesteld

Toekomst van grandcafé in Kelpen-Oler veiliggesteld

Persbericht 21-12-2022

Toekomst van grandcafé in Kelpen-Oler veiliggesteld

Op woensdag 21 december heeft Tom Strous (29) het horecapand in Kelpen-Oler overgenomen van Eric Peeters en Esther Palmen. Peeters en Palmen verhuren dit pand aan horecaondernemers Bas Suntjens (29) en Tim Neijnens (30), die sinds 2014 in dit pand het bedrijf Grandcafé Bie de Tied hebben gevestigd. Per 1 mei 2023 zullen de ondernemers het café aan Strous overdragen. Waar steeds meer cafés uit het straatbeeld verdwijnen, is de toekomst van het grandcafé veiliggesteld.

Het pand heeft al sinds 1936 de functie van café, huisvest meer dan tien verenigingen en is een belangrijke ontmoetingsplek voor het dorp. Suntjens en Neijnens zijn al enkele jaren bezig met de verbouwing van twee woonhuizen tot restaurant aan de Maas te Linne. Dit restaurant zal vanaf de zomer in 2023 open gaan en dus werd afgelopen jaar besloten om Grandcafé Bie de Tied ter overname aan te bieden. Het pand waarin het bedrijf gevestigd is, werd op dat moment al een tijd te koop aangeboden door Peeters en Palmen. Daardoor ontstond een unieke situatie.

Strous maakte van de gelegenheid gebruik om zowel het pand als het bedrijf over te nemen. De komende maanden zal hij de rol van verhuurder overnemen van Peeters en Palmen, waarna Strous in mei het bedrijf gaat voortzetten. Voor Strous is het een jongensdroom die werkelijkheid wordt.

De sleuteloverdracht in het laatste weekend van april zal feestelijk aangekleed worden. Maar voor het zover is zullen Suntjens en Neijnens nog met de sceptor zwaaien in Kelpen-Oler. Strous gaat zich de komende maanden bezighouden met de voorbereidingen voor de overname. Het concept van Bie de Tied zal worden voortgezet, waardoor in de praktijk weinig verandert voor de gasten en verenigingen.

Afdrukken E-mailadres

Contact ons

Tom Strous
Grandcafé Bie de Tied
Grathemerweg 48

6037RP Kelpen-Oler / Vind ons op de kaart
Tel. (0495) 65 2600 info@biedetied.nl


facebook